Nieuws

Vrijwilligersdag 23 oktober 2016.

Een keer per jaar worden alle vrijwilligers van onze KBO uitgenodigd voor de vrijwilligersdag. Het bestuur zorgt voor de inkopen, dekt de tafels en verzorgt de lunch en ruimt daarna alles weer op. Voor een keer zijn de rollen omgedraaid en hoeven de vrijwilligers niets te doen en worden we volledig verwend in onze Oranjetref. Na de lunch stapten we om 13.20 uur in de bus die ons naar Bocholt (België) bracht. Daar wachtten de gidsen ons al op, om ons een rondleiding te geven door het Brouwerijmuseum. Een zeer leerzame en leuke rondleiding werd gevolgd door een biertje (of iets anders) in het tegenoverliggende café. Voor sommigen smaakte dit naar meer. Daarna naar buiten waar we uitleg kregen over de kerk en een stukje geschiedenis van Bocholt. Deze uitleg werd voortgezet in de bus tijdens een rondrit door Reppel, Lozen, Kaulille en Bocholt. Alle 4 dorpjes die samen de gemeente Bocholt vormen. Daarna stapten de gidsen uit en vervolgden wij onze reis via Achel, Hamont, Budel, Soerendonk. In Soerendonk werden we getrakteerd op een heerlijk diner. Om 20.30 uur waren we weer terug bij de Oranjetref. Voor een impressie zie Pagina Foto’s.

We hebben een aantal vrijwilligers, maar er kunnen er nog altijd heel veel bij. Er is van alles te doen – soos, bestuur, nestorbezorging, commissies – dus er zal zeker wat voor jou bij zijn. Een paar uurtjes per week en je kunt heel veel voor de vereniging doen. Interesse? Bel een van de bestuursleden en zij kunnen je informeren wat je kunt doen, wat het inhoud etc. MELD JE AAN.

Reis naar Konigswinter woensdag 14 september 2016.

We vertrokken vanaf het Oranjeplein met 62 personen voor een reis naar Konigswinter in Duitsland. Het was 32 graden maar de bus had gelukkig airco. De eerste stop was in  Kerpen waar we konden genieten van koffie met gebak. Onderweg was er veel moois te zien en om half 1 was een uitstekende lunch in Konigswinter. Daarna was er tot half 3 de mogelijkheid om op eigen gelegenheid wat te ondernemen. Langs de Rijn wandelen was erg in trek. Om half 3 gingen we met een treintje naar boven waar we genoten van heel mooie vergezichten. Ook lekker op het terrasje boven genieten van een lekker drankje, was met dat warme weer een aanrader. Om half 5 begon de terugreis naar Stevensweert, waar we een heerlijk diner voorgezet kregen. Om half 10 waren we weer terug in Weert op de opstapplaats op het Oranjeplein. Zie op de pagina Foto’s de van dit uitstapje gemaakte foto’s.

Uitstapje gym 2016

Op donderdag 16 juni 2016 was het jaarlijkse uitstapje van de Gym. (officieel Meer Bewegen voor Ouderen). Marlies Jacobs had het weer samen met haar zus Gerrie voortreffelijk georganiseerd. We verzamelden om 10 uur in De Oranjetref, waar alle deelneemsters werden verdeeld over 5 auto’s. De rit ging naar Maarheeze waar we heel gastvrij ontvangen werden door Ans en Harrie. Na de koffie met vlaai mochten we hun verzameling bewonderen van o.a. 2500 vazen. Alle vazen zijn van Duitse makelij. De hele inrichting en verzameling dateert uit de 70er jaren aangevuld met enkele stukken van nog oudere datum. Dit riep bij iedereen mooie herinneringen op. Prachtige lampen, wandkleden, schaaltjes serviezen etc. Echt de moeite waard. Enkelen onder ons konden de verleiding van al dat moois niet weerstaan en zij kochten 1 of meer vazen. Start voor een nieuwe verzameling?

Voor een lekkere lunch ging het toen weer richting Weert, naar Peerkesbosch. Heerlijke soep en broodjes. De weergoden werkten mee, waardoor we na de lunch op het terras van het zonnetje konden genieten. Hier gingen enkelen zich te buiten aan een flinke ijscoupe terwijl anderen het bij een lekker drankje hielden.

Om 14.45 uur ging het terug naar waar we gestart waren, De Oranjetref. Zodoende waren we allemaal op tijd thuis voordat de hemelsluizen weer vol open gingen.

Marlies en Gerrie bedankt voor de prima organisatie en het leuke uitstapje en Ans en Harrie heel hartelijk bedankt voor de grote gastvrijheid. Fijn dat jullie jullie hobby met ons wilden delen.

Een impressie van het uitstapje d.m.v. foto’s vindt u op de website van KBO Weert-Zuid onder foto’s.

Dringende oproep

Ook bestuursleden worden ouder. Daardoor kan het besturen te veel of te zwaar worden. Wij doen dan ook een dringende oproep aan al onze leden, kom het bestuurlijk team versterken. Ook in onze vereniging zijn ongetwijfeld een aantal leden die mede leiding willen geven aan onze mooie KBO Afdeling. Neem contact op met een bestuurslid en wij komen naar u toe om te bespreken, welke waardevolle bijdrage u kunt leveren. Doen. !!!

Dansavonden 

Met ingang van 2016 is het dansen op vrijdagavond steeds in de oneven weken. Dit komt doordat het jaar 2015 53 weken had. Dus nu is het week 17, 19, 21, enz

Nordic Walking

Op 19 mei 2016 bestaat het Nordic Walking via de KBO 10 jaar. Het zou mooi zijn als we er in dit jubileumjaar veel nieuwe leden bijkregen. Deelname is gratis. Iedereen kan een uurtje meelopen, met of zonder stokken, op elke vrijdagmiddag. Vertrek 15 uur parkeerplaats Milieucentrum IJzeren Man. Kom in beweging, kom uit uw luie stoel.

Comments are closed.

Agenda
Sorry, momenteel zijn er geen aankomende evenementen. Kom later terug!